”Oh Bitterljuv, mitt Bitterljuv, var är du i Bitterljuv?”

Staden Bitterljuv består av gamla, slitna och nedgångna hus. De är så pass slitna att de allra flesta av dessa inte längre kan stå rakt utan lutar sig mot grannhuset, som i sin tur lutar sig mot nästa och deras byggda placering är nästan som om de har packats på varandra.
I denna röra lever stadens invånare hårda och tuffa liv under styret av dess borgmästare/kung, som är en uggla. Invånarna i sig består av olika djur, människor och tändstickor, som beskrivs som vanligt folk.
Dessa kämpar sig genom vardagen och är med om spännande äventyr med överraskningar.

Berättelserna innehåller många gånger ett tema och hittills har vi fått följa olika personer i deras liv, varav vissa har återvänt i flera serier. Sedan 2012 har staden figurerat i en adventskalender och trots att det är vid jultid, har dessa berättelser inget med julen att göra.

Dessa berättelser är de som än så länge finns om Bitterljuv;

Adventskalendar
Adventskalender 2012Oscars kamp för att visa sin kärlek. Svensk text.
Adventskalender 2013Orson, grönsakshandlare, möter en natt ett barn i sin butik. Svensk text.
Adventskalender 2014 – Någon försöker komma ifrån rättvisan. Svenskt tal.
Adventskalender 2015 – Gamla vitsar ut en tidningssamling (Hemmet – Läsning för Ung och Gammal) från 1901 som tolkas i Bitterljuvanda. Engelsk text. (Går att hitta om man bläddrar på sidan.)
Adventskalender 2016 – Namnet på adventskalendern är Armageddon – En Bitterljuv historia och går att se via Facebook-sidan eller mitt Instagram. Historien kretsar kring astronomen Sebastian Spazio som upptäcker något som kan leda till stadens undergång och måste varna invånarna. Kommer de att lyssna på honom?

Fanzines
Det har även släppts fanzines om staden.
Önskebrunnen – Introduktion till staden Bitterljuv där läsaren får följa ett guldmynts resa genom en önskebrunn. Fanzinet är på svenska.
Stories from Bitterljuv (Bloody Night and The Rush): Två berättelser från Stories from Bitterljuv. Detta fanzine är på engelska.

Sidospår/Övrigt
Stories from Bitterljuv
Korta serier som berättar hur olika invånars liv och vardag är i staden Bitterljuv. Det engelska fanzinet innehåller två berättelser från denna sida.
Serien är på engelska.