Förväntade mig att se djur på Skansen, vilket jag också gjorde. Jag var däremot inte beredd att se vad som pågick på Lillskansen, som är för barn.

Livrustkammaren var intressant att besöka. Att se nu döda kungligheters kläder som faktiskt användes vid de dramatiska tillfällen (t ex Gustaf III maskeraddräkt). Insåg då hur pass korta kungligheterna har varit. Även vissa kläder från den nuvarande regenten finns att beskåda (som kronprinsessan Victorias blåa myndighetsklänning). Måste säga att även de verkar vara korta.
Det var inte bara kläder som fanns att beskåda. I källaren fanns vagnar att se och även en släde. Fantastiskt arbete utfört.

Och på tal om arbete, regalskeppet Vasa var en upplevelse att se. Detta gigantiska skepp som sjönk under sin jungfrufärd, är verkligen enormt! Åskådaren behöver dock inte ha några kunskaper i skeppsbygge för att räkna ut att det är alldeles för högt och smalt. 120 ton sten som tyngd i bottnen var alldeles för lite. Inte konstigt att skeppet fick slagsida och sjönk. Vasaskeppet blev historien om hur ett skepp inte ska byggas.

Det var roligt att se djur på Skansen. Apor, lemurer, fiskar, krokodiler och mer. På Lillskansen kunde besökare se andra djur som finns i Sverige. Bland annat råttor, huggormar, katter och höns gick att se. Utanför fanns gäss, grisar och fåglar. Det var väldigt rikt på djur. Det mest oväntade var att se en gravuppsättning och ännu mer oväntat att se barn leka vid den. Först trodde jag träkorset var en ställning för någon bärbuske men icke.

Det är riktigt dökul i Stockholm!