Med anledning av det som har hänt på Bråvalla, där en tjej blev våldtagen under en Zara Larsson-konsert och under en Tenacious D-konsert onanerade en man framför två kvinnor – samme man misstänks också för våldtäkt – så är kanske inte någon form av lämplighetstest för män att ta innan de besöker en festival eller ett arrangemang. Dessa män som misslyckas i dessa test (och som klarar de) kommer antagligen känna sig kränkta, men något måste göras.

Jag läser om händelserna som har skett de senaste dagarna och jag läser också att anmälningarna fortsätter att komma in. Det är bra att anmälningarna görs och jag hoppas verkligen att de får tag på förövarna. Tydligen var kameraövervakningen dålig, men jag hoppas att myndigheter som t ex Stockholms myndighet kommer att ändra på detta i framtiden.

Kameraövervakning är ett steg till en bättre lösning. Men de riktiga problemen, det är killarnas och männens beteenden. Många gånger kan jag tänka att killar och män verkar fortfarande vara småbarn som skyller på allt och alla utom sig själva då det är de själva som har gjort något fel. Killar och män vill inte ta ansvar för sina handlingar. Detta är fel.
Det måste bli en ändring och killarna och männen måste ändra på det nu. Annars står vi där med lämplighetstest som killar måste ta.

Hanapee tar upp i sin blogg om händelsen som inträffade på Zara Larssons konsert och skriver väldigt bra och tydligt om hur reaktionerna från männen och killarna är. Stor rekommendation, läs inlägget.