Inte för att livet såg ut som så när Pokémon kom. Jag var längre och föredrog Sailor Moon (det var grejer det!).

Mitt första intryck av Pokémon kom från animeserien som gick på morgonen på TV4. Jag blev intresserad av det jag såg och spelade till och med in några avsnitt på VHS-band! Senare skaffade jag kramdjur, figurer, pokébollar och andra saker från serien – men inget Game Boy-spel eller komplett kortspel. Med den första filmen fick jag ett, vad det kallades för, sällsynt kort på MewTwo (som var skitfult). Det var länge mitt enda kort. Filmen och kortet är borta sedan länge liksom de flesta av alla andra saker. Vad jag har kvar som jag vet är postern från första filmen och en stor Meowth-kramdjur.

Jag tröttnade ganska snabbt på hela konceptet. Vid tredje filmen var inte mycket av intresset kvar. Det kom många fler Pokémon för varje gång (hur många finns det nu? Fler än 700?) och deras design var tråkiga. Dessutom utvecklades de tidigare Pokémon i vare sig karaktär eller personlighet (bortsett från Pickachu och kanske någon annan enstaka) och försvann in i mängden.

I samband med det nya Pokémon GO har väldigt många intresserat sig för spelet och på Pokémonjakt. Hade spelet kommit några år tidigare hade jag antagligen också varit en av dessa. Istället håller jag mig till min 3DS och stegräknaren där.