I samband med den nya budgeten kom det fram att TV-licensen höjs med 144 kronor om året. Samtidigt menas det på att färre kommer att betala samma licens i år.

Jag betalar min tv-licens. En del tycker det är lite konstigt men min tanke har varit god och jag har tänkt att det går till public service.
Men jag har funderat på att göra mig av med min gamla tjock-tv (inga moderna platt-tv här inte) och säga upp tv-licensen. Nu i samband med den nya budgeten har funderingen kommit tillbaka och även funderingen på vad som egentligen visas på tv (och detta inte enbart med inriktning på utbudet från SVT).
Massa repriser av diverse äldre filmer (oj, Star Wars-maraton – IGEN?!), flera realitysåpor vars idéer borde ha försvunnit redan före 2010, lekprogram som är oerhört ointressanta. Utifrån vad jag själv gillar så är det dokumentärer och Kunskapskanalen är många gånger väldigt bra. Men kanal 10s dokumentärer om Andra Världskriget som mer verkar handla om hur ”häftiga” tyskarna var och om deras motståndare som slogs mot de som också var ”häftiga” (och då har jag inte nämnt om deras dokumentärer om gangsters).

Men något som varit bra att kunna ta del av är ändå nyheterna. Djupare reportage om vad som händer i världen och olika debatter som ibland tas upp när vissa ämnen är väldigt aktuella eller påverkande. Igår hände dock något. I samband med tidigare turer om Nya Tider skulle få vara med eller inte på Bokmässan (vilket de senare skulle få vara med) intervjuades chefredaktören till Nya Tider i Aktuellt via en länk. Under hela den intervjun spydde han ut det ena om än det andra om hur dålig svensk media är. Det var inget nytt som kom fram. All tidigare information hade dykt upp i nyhetsflöden från tidningar och även via sociala medier.

Jag stängde av den elektroniska tjocka plastburken. Och jag känner inte för att sätta igång den igen.