Jag såg inte ens den senaste partiledardebatten. Även om jag hade haft kvar min tv så hade jag ändå låtit bli att se den. Däremot har jag sett vissa drag ur den (förekommer i fb-flödet) och det är mer eller mindre samma sak som den senaste gången det var en sådan debatt. Kan lika gärna publicera samma seriestripp jag gjorde då, en gång till.

Dagens politik är tråkig. Inte stel och kostymtråkig som vissa klipp från 90-talet kan uppfattas som (Carl Bildts regeringsförklaring 1992, där kan vi snacka tråkigt – och inget Pokémon GO i närheten) utan tråkigt som i riktigt dåligt. Stor smutskastning både här och där och partiledarna, mer eller mindre oavsett parti, inte har någon egentlig vision. Det är inte bara tråkigt, det är även tragiskt.

Jag hade faktiskt två olika idéer till en politisk bild. Den ena handlade om barn i en sandlåda och den andra om pajkastning. Men då jag hade en idé att göra politiska satirbilder tidigare varav en jag gav färg och finns på min Facebook-sida, den andra finns på mitt Instagram, kände jag att det var deprimerande och, igen, tråkigt. Material finns det hur mycket som helst av, så det var inget problem. Men en positiv förändring är det jag saknar och hoppas på.

Det kan bli något nytt i så fall. Att göra politiska bilder när partierna gör något bra ifrån sig.