Denna tanke slog mig vid flera tillfällen då jag spelade Skyrim och såg dess värld i HD för första gången. Jag antar att det har med konsolen prestanda att göra och spelet är trots allt väldigt stort. Men det finns saker här och där som jag tänker att det kunde se bättre ut.

Löven på träd är platta och ur många vinklar ser mer ut som en ihopsatt byggsats och stenar har onaturliga vinklar, för att nämna några. Allting laddas inte heller fram utan dyker inte upp förrän spelaren närmar sig ett viss område. Till exempel har jag varit med om att ha stått vid en klippa och tittat mot en skog men spelet väljer bara att visa en del av träden som gör att det ser mer ut som om jag tittar på en glänta och ibland inte ens det. Spelets grafik får mig till att tänka på den grafik som förekom på det första Playstation och många av spelen där har idag en hemsk grafik.

Sådant här får mig till att vilja prova de nyare versionerna som har släppts till Xbox One och Playstation 4. PC är jag inte intresserad av, men av de olika moddar jag har sett på Youtube, verkar det som om det åtminstone där går att få grafiken till att se strålande ut.

Spelens grafik utvecklas hela tiden och blir bättre och bättre. Den utvecklingen är spännande att se.