Böckerna var till en stor hjälp, men jag hade svårt att läsa hemma. Lägenheten gav inte ifrån sig den önskvärda känslan av frid som jag ville ha. Vad som behövde göras var att städa och jag bad Pengu hjälpa mig. Viktigt att poängtera är att lägenheten inte var stökig. Sakerna fyllde en funktion och det var städat. Men det förekom saker jag inte använde mig av, och inte gjort det på väldigt länge. Pengu föreslog att jag skulle tänka en extra gång på saker som varit undanstoppade i mer än ett års tid, vilket jag tyckte var en bra idé. Första steget blev att städa i garderoben. Den är inte så stor, ungefär 2,5 x 1,35 x 2 meter, men den verkar oändlig för allt möjligt rymdes i den.
Städningen pågick under en längre period och totalt skulle 14 svarta sopsäckar fyllas med skräp. Det innehöll allt från gamla ofullständiga projekt, skolmaterial jag inte har användning av och annat skräp. Allt slängde jag inte som jag ville göra mig av med. Jag byggde upp en ”ö” i lägenheten med saker som jag sorterade i högar om det skulle säljas eller skänkas. Den ”ön” är nu borta sedan en tid.
Känslan efteråt beskriver jag som en lättnad, en befrielse. En nystart, om så gärna vill. Numer tänker jag en extra gång innan jag handlar något som jag intresserar mig för och med jämna mellanrum fortsätter jag att sortera ut saker hemma. Vissa ofullständiga projekt har jag sparat, men nu sorterat i pärmar. Det kanske kan ses som ett projekt i sig. Åtminstone har lägenheten inte längre ett inre kaos (åter igen, den var inte stökig men hade mycket innehåll), och det tycker jag känns bra. För nu kan jag ta itu med andra saker.