Under sommaren 2018 arbetade jag i Växjö som lokalvårdare. Dessvärre var jag med om en händelse, klassad som arbetsplatsolycka, som jag gärna hade klarat mig utan.

På en allmän toalett hade någon hastat en kanyl bland soporna. Denna stack jag mig på. Det blev en erfarenhet att ringa 1177 och få information om att kontakta sjukvården för att spruta mot Hepatit B. Hela processen blir inte färdigt förrän ett år efter olyckans inträffande, så jag har några månader kvar. Redan nu har jag fått klart att jag inte har blivit smittad av något och det är skönt att veta. Med tanke på kanylens form och att nålen var böjd, så är vi väldigt säkra på att kanylen tillhörde en diabetesspruta. Själva uppföljningen med vaccination mot Hepatit B hör till rutinerna vid en arbetsplatsolycka som denna.

Sommaren i sig var annars väldigt spännande och innehöll många långa promenader, cykelturer (som jag längtat!) och förbannat mycket solsken. Jag bodde hos min syster under perioden och vi hade det väldigt roligt.

När sommaren tog slut, kom hösten och med den skulle studierna fortsätta…