Den 18 december 2018 skulle få särskild stor betydelse. Jag drabbades av vinterkräksjukan, men jag är lite imponerad att jag hålla mig från att spy på tåget då symptomen började komma två stationer före min slutstation.

Under dagen hade jag inte känt av något symptom alls. Det var under hemfärden som jag snabbt började känna mig varm, illamående och en känsla i halsen att något inte önskvärt höll på att hända. Definitivt ville jag inte lägga en pizza på tåget och aldrig förr har jag hoppats på att tåget skulle vara i tid. Tåget blev inte försenad och promenaden hem fick gå i ett långsamt tempo. Antagligen den längsta hempromenaden någonsin. Väl hemma fick jag kasta mig till toaletten och, ja, det som ville komma ut kom ut.

Jag minns inte när jag drabbades av vinterkräksjukan senast. Inget jag velat uppleva eller vill uppleva på nytt.

Men det kom ändå något gott ur situationen (haha). Under samma dag hade jag ätit en stor chokladkaka. Det var Marabous Chokladkalender, som hade sålts på rea eftersom tidpunkten var så nära jul. Det var inte på grund av den som jag spydde, men jag kan säga att eftersmaken gav mig en chans att smaka på chokladen en gång till. Inte bara suget av choklad skulle försvinna utan också suget från all godis. För mig är detta stort då jag har haft ett stort godissug, främst för choklad, sedan jag slutade röka (förklara ”feströkande” för lungorna). Detta var för kanske 17 år sedan. Sötsuget, främst för choklad hade blivit ett nytt beroende och det gick sällan en dag då jag inte åt något godis alls.

Bortsett från en dag i april så har jag inte köpt något godis eller ätit något. Vad jag åt under aprildagen var en vegansk glasstrut med chokladtoppning. Till min glädje kände jag inget vidare sug för att fortsätta äta mer choklad. Glass kan jag ändå fortsätta äta men då bara vaniljglass, där går min gräns (ja, löjlig regel men det är för att jag vet att sommaren kommer bli så pass varm att glassen är för min överlevnad).

Med andra ord; vad som kom ut ur mig under decemberkvällen skulle medföra något positivt. Även om det inte kändes något vidare just då. Och scenerna efteråt, jisses…