Jag har väldigt svårt att spela Sims-spelen.
Däremot har jag inga problem att spela Animal Crossing-spelen.
Det känns gladare att spela Animal Crossing, det är nog förklaringen. Sedan är det talande djur med. Vem tycker inte om fabler?

Har spelat en kort stund nästan varje dag sedan jag köpte spelet i slutet av november förra året. Det finns alltid nya saker att titta efter i butikerna, invånarna vill alltid ha hjälp med något. För att inte tala om Gulliver som då och då spolas upp på land och vill ha hjälp att veta vart han var på väg (hade jag varit Gulliver skulle jag vara allt mer och mer orolig för att bege mig ut till sjöss).

Animal Crossing: New Leaf är det senaste spelet i serien. Ett väldigt underhållande spel med färgstark omgivning och (nästan) alltid glada karaktärer i form av djur.
Många ansikten känns igen från tidigare spel i serien, några ansikten är nya.
Också roligt att spelet ändras beroende på årstid. I november, då jag köpte spelet, var det vinter. Nu har det blivit vår och jag har fått se ”cherry blossom” och dansat in våren. Det var fint och riktigt trevligt.

Känns det som en hög tid att resa iväg på semester går det bra att göra! Ta bara en båttur med en sjungande kappa och vips är man framme i en söderhavsö där det går att spela minispel i form av kurragömma, spräcka ballonger, leta fossiler och mycket mer. För att inte tala om ett av mina nöjen, att fiska och då ha möjligheten att fiska upp en valhaj – med ett metspö!

Möjligheten att besöka andras spelares paradisöar finns liksom att besöka andra spelares städer. För spelarna är det inga problem att stöta på. Däremot för att kunna besöka spelares städer behövs en Friend code och det gäller att ha sin egna nerskriven. Bara en spelares Friend code fungerar inte.
De flesta spelare jag har stött på har varit främst japaner, vilket inte är så konstigt då spelet är väldigt stort i Japan. Men jag har även stött på kineser, fransmän, kanadensare och många tyskar. Det går att söka bara inom landet också, men där hittar jag princip aldrig någon spelare…

Enligt statistiken över spelet har jag vid den här tidpunkten spelat i nästan 240 timmar. Det är det spel till 3DS som jag har spelat mest (andra plats hamnar Final Fantasy Theatrythm med ”bara” 72 timmar). Det är många apelsiner som har planterats och fiskar som fiskats upp. För att inte tala om alla Bells (pengar i spelet) som har gått åt i butikerna.

Spelet är en stark rekommendation till de som vill kunna ha något att underhålla sig med under både en kortare och längre period.